28. září 2015: Sonda MRO potvrzuje, že se na povrchu Marsu nacházejí brázdy, kterými podle odebraných vzorků v minulosti pravděpodobně tekla voda, tudíž tam mohl být kdysi život.
Domů     Incident v Alagashi: Byla čtveřice turistů unesena do UFO?
Incident v Alagashi: Byla čtveřice turistů unesena do UFO?
od 20.5.2024
2.9tis
Zažila čtveřice kamarádů skutečný únos mimzemšťany nebo si vše vymysleli?
314
SDÍLENÍ
2.9tis
ZOBRAZENÍ

V srpnu 1976 se vydávají čtyři muži na výlet, který jim změní život. Až se vrátí, už nic nebude jako dřív. Pronásledováni nočními můrami si postupně vzpomínají na únos do UFO a malé bytosti, které je zkoumaly.

Jejich příběh o nepříjemném setkání s mimozemšťany obstojí i před detektorem lži!

Zažila čtveřice kamarádů skutečný únos mimzemšťany nebo si vše vymysleli? Létalo nad horami v Alagashi opravdu UFO, které muži svým neopatrným chováním přilákali? Jak vysvětlit, na co si muži postupně vzpomínají? Dokázali by muži přesvědčit o únosu sami sebe tak, že o něm mluvili i v hypnóze?

Čtveřice mladých mužů, kteří se seznámili během vysokoškolských studií umění v americkém státě Massachusetts, chtějí společně strávit letní dovolenou.

V polovině srpna 1976 si dvojčata Jack a Jim Weinerovi a jejich někdejší spolužáci Chuck Rak a Charlie Foltz sbalí kufry a zamíří na dva týdny do divočiny v oblasti zvané Allagash ve státě Maine.

Je tam úchvatná přírodní scenérie s řadou jezer a kanálů obklopená vrcholky hor daleko od všeho ruchu. Čtveřice brzy nabude dojmu, že je široko daleko sama. Není to ale tak docela pravda.

Poblíž mladíků, aniž by to možná tušili, se prochází mnoho dalších turistů a lovců. A pak je tu ještě něco jiného. Něco, co možná nepochází z našeho světa. Něco, s čím se mladí muži seznámí důvěrněji, než by sami chtěli.

O jejich podivné dovolené se jako o „únosu v Allagash“ bude mluvit ještě desítky let. Co přesně se tehdy odehrálo u břehů jezera Eagle?

Létalo nad horami v Alagashi opravdu UFO, které muži svým neopatrným chováním přilákali?
Létalo nad horami v Alagashi opravdu UFO, které muži svým neopatrným chováním přilákali?

Záblesk světla a pak nic!

Hned druhou noc si jeden z mužů všimne podivného jasného objektu na obloze, který se objevil asi na 30 vteřin a pak zmizel. O dva dny později, přesněji v noci 20. srpna, čtveřice vyrazí na jezero chytat ryby.

Na břehu rozdělají velký oheň, který má sloužit jako maják. Té noci se záhadné světlo objeví znovu a je zářivější než ostatní hvězdy. Pak přilétne blíž a přelétne nad stromy u břehu.

Pohybuje se sem a tam a mění barvy z červené na zelenou a nakonec bělavě žlutou. Muži odhadují velikost objektu na 25 metrů v průměru!

Charlie Foltz, který čtveřici vyhnal v noci na jezero, snad z legrace, snad kvůli obavám z nedostatku jídla, směrem k objektu baterkou signalizuje SOS. Objekt tiše vyrazí k jejich lodi, což muže vyděsí,a tak zběsile pádlují ke břehu, zatímco jejich loď zaplavuje oslnivé světlo.

Další věc, kterou si pamatují, je, jak stojí na souši a světlo mizí. Zdá se, že se nic zvláštního nestalo. Jenže oheň, který na břehu zapálili, už úplně vyhořel, což naznačuje, že byli pryč několik hodin! Co se mezitím stalo?

Jak vysvětlit, na co si muži postupně vzpomínají?
Jak vysvětlit, na co si muži postupně vzpomínají?

Děsivé noční můry

V dalších dnech už muži podivný objekt nespatří, a když se pak se svým zážitkem svěřují rodině a blízkým, setkají se jen s nevěřícnými pohledy, a proto si věc nakonec nechají pro sebe. Jenže o něco později se mladíkům začínají shodně zdát podivné noční můry.

V nich čtveřice sedí nahá na lavici a třese se strachy. První, komu se začnou sny zdát, je Jack Weiner. Vidí v nich bytosti s dlouhými krky a velkými hlavami. Jejich oči jsou obrovské, lesknou se jako kov a nemají oční víčka.

Ruce jsou zvláštní a mají jen čtyři prsty. Tyto bytosti zkoumají Jackovu paži, zatímco Jim, Chuck a Charlie sedí na nedaleké lavičce a nejsou schopni zasáhnout. Brzy se velmi podobné sny spojené s útržky z noci na jezeře začnou zdát i ostatním.

Jde snad o vzpomínky na skutečný incident? Až v roce 1988 se Jim Werner svěří se svým zážitkem ufologovi Raymondu Fowlerovi (*1930), který mu doporučí podrobit se hypnóze.

Jeho radu muži poslechnou a v hypnóze terapeutům líčí, jak prošli nepříjemným vyšetřením na mimozemské lodi!

Dokázali by muži přesvědčit o únosu sami sebe tak, že o něm mluvili i v hypnóze?
Dokázali by muži přesvědčit o únosu sami sebe tak, že o něm mluvili i v hypnóze?

Svým vzpomínkám věří

Muži v hypnóze shodně popisují místnost podobnou ordinaci veterináře. Je v ní kovový operační stůl, na němž jsou jeden po druhém bytostmi z jejich nočních můr podrobeni ponižující prohlídce, včetně odběru vzorků tělních tekutin a kůže.

Přestože skeptikové namítají, že jejich výpověď je spíše dílem přílišného sledování filmů o UFO, čtveřice si je prý jistá, že jejich vzpomínky jsou skutečné! Bez problémů také prošli testem na detektoru lži. Byli skutečně uneseni?

Této verzi věří například psychoterapeut Anthony Constantino, který čtveřici hypnóze podrobil, ačkoliv k jejich příběhu zprvu přistupoval velmi skepticky. „Poté, co jsem s těmi kluky pracoval, jsem se bál. Pořád se bojím.

Myslím, že je to pravda. Myslím, že byli označkováni, stejně jako my po prohlídce označkujeme žraloky či medvědy a poté je vypustíme zpátky,“ uzavírá.

Foto: Pixabay
Lokalita:
Související články
od 27.9.2024 1.7tis
Když nizozemští piloti letí 24. srpna 2014 na Aljašku, spatří v Tichém oceánu obrovské rudé skvrny, ze kterých srší blesky a ozařují celou oblohu. Přestože je tato podivná anomálie zdokumentována, vědci jsou dodnes bezradní. O co se jednalo? ENIGMA přináší několik teorií! Nizozemský pilot Christiaan van Heist se svým kolegou letí nad Tichým oceáne
od 26.9.2024 2.7tis
Peruánská aglomerace Ica nacházející se na jihu země je na první pohled obyčejným jihoamerickým městem, které nemá milovníkům záhad příliš co nabídnout. Jenže stačí zavítat do tamního Museo de Cabrera, kde vystavují jedny z nejtajemnějších exponátů kontinentu. Jaký příběh ukrývají tamní „moudré“ kameny?     Nad údolím peruánské řeky Rio Ic
od 24.9.2024 3.1tis
Cestování v čase, ovládání mysli či ničivých přírodních sil, to je jen krátký výčet technologií, které světové velmoci zkoušely ovládnout při přísně utajených výzkumech a testech. Jak daleko mohly experimenty zajít? Je možné, že mocní mají v rukou zbraně, které jim mohou dát vládu nad světem? O nových výtvorech, zejména těch vojenské povahy, se veř
od 23.9.2024 2.8tis
Stres ovlivňuje celé tělo a my jsme vybaveni jen pro zvládání jeho malého množství. Dlouhotrvající nebo chronický stres může mít na nás vážné dopady. Panická ataka. FOTO Freepik Stres a silné emoce se mohou projevit respiračními symptomy (krácení dechu, zrychlené dýchání), které mohou u náchylných lidí vyvolat panick
od 22.9.2024 3.1tis
Vždy, když nějaká slavná osobnost prohlásí, že spatřila UFO, udělají média z jinak jen okrajově zmiňovaného zážitku najednou ostře sledovanou kauzu. Které celebrity tvrdí, že se s neidentifikovatelným létajícím objektem setkaly? A co za tím podle nich bylo? ENIGMA vám přináší další neuvěřitelná svědectví slavných!   Večírek uspořád
reklama
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou
iluxus.cz
Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou
Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani představit. To dobře ví ve francouzských pekařstvích PAUL, kde pro zákazníky
Můj půlnoční lektvar lásky
skutecnepribehy.cz
Můj půlnoční lektvar lásky
Na chlapy jsem měla smůlu. Uchýlila jsem se proto k bílé magii. Uprostřed tvorby kouzelného lektvaru se pan Pravý objevil u dveří. Od rozvodu uběhlo patnáct let. Nevěděla jsem, že bude tak těžké někoho blíž poznat. Fajn chlap nikde, a tak jsem přečetla mnoho knížek, které radily, jak na to. Byla jsem dokonce i na kurzu hledání lásky. Nakonec
Nevyřešená vražda otce rodiny: Policie stále pátrá po vrahovi
epochaplus.cz
Nevyřešená vražda otce rodiny: Policie stále pátrá po vrahovi
Rodinná dovolená v kalifornském kempu se pro Tristana Beaudetteho a jeho dvě malé dcery změnila v noční můru. Muž byl během spánku zastřelen a jeho dcery spaly nevědomky vedle jeho mrtvého těla. Policie stále pátrá po vrahovi a rodina vypsala vysokou odměnu za jakékoli informace vedoucí k jeho dopadení. Dcery klidně spí vedle mrtvého otce
Až 39 milionů lidí by v příštích 25 letech mohly zabít odolné superbakterie
21stoleti.cz
Až 39 milionů lidí by v příštích 25 letech mohly zabít odolné superbakterie
Objev antibiotik představoval pro lidstvo dlouhou dobu spásu, odhaduje se, že jen samotný penicilin zachránil 82 milionů životů. Jenže živé organismy se vyvíjejí, bakterie nevyjímaje, a tak si proti a
Voňavý domácí chléb
tisicereceptu.cz
Voňavý domácí chléb
Upečte si s námi dvakrát kynutý domácí chléb. Příprava je trochu delší, ale věřte, že výsledek opravdu stojí za to! Suroviny 1 kg pšeničné chlebové mouky + trochu na hnětení 1 kostka čerstvého
Energetičtí upíři: Denně chodí kolem nás, aniž bychom o tom věděli
epochalnisvet.cz
Energetičtí upíři: Denně chodí kolem nás, aniž bychom o tom věděli
Také jste se báli upírů, když jste byli dětmi? To jste ještě nevěděli, že skutečně existují. Akorát tihle jsou obtížně rozpoznatelní a nesají krev. Místo ní z nás mají sát energii, a to je prý činí mimořádně nebezpečnými! Upíři jsou pro spisovatele a filmaře mimořádně vděčným tématem. Jen málokdo nezná legendární román Drákula z pera
7 nejmocnějších králů na křížových výpravách: Uctívaní hrdinové, prospěcháři, dobrodruzi s manželkou za zády
historyplus.cz
7 nejmocnějších králů na křížových výpravách: Uctívaní hrdinové, prospěcháři, dobrodruzi s manželkou za zády
Mamlúkové ustupují. „Za nimi!“ volají úspěchem povzbuzení křižáci. Pronásledují nepřítele až do nepřehledného bludiště ulic, a to se stane jejich zkázou. Rozdrobené oddíly ztrácejí veškeré taktické výhody. Křižáci jsou nemilosrdně pobiti, osud sedmé křížové výpravy zpečetěn. Egypťané pak inkriminované město v deltě Nilu nazvou Al-Mansura, Vítězné.   Zažít dobrodružství, prokázat odvahu, proslavit se, vydělat jmění
Potáhnout dort dokonale? Jde to!
panidomu.cz
Potáhnout dort dokonale? Jde to!
Obdivujete nádherné fondánem nebo marcipánem potažené dorty v kuchařkách i na internetu a přemýšlíte, že se do toho jednou také pustíte, ale pořád ne a ne se k tomu odhodlat? Obavy z toho, jestli potahování zvládnete, jsou pochopitelné, protože práce s marcipánem nebo fondánem už vyžaduje trochu cukrářských zkušeností, a tak by se vám možná
Další modelka do televize!
nasehvezdy.cz
Další modelka do televize!
Zdá se, že se historie opakuje. Hokejista Jaromír Jágr (52) si najde modelku a ta poté skončí v televizi jako ostře sledovaná moderátorka. Své o tom ví nejen jeho bývalé partnerky Iva Kubelková (47
7 tajemství úplňku
nejsemsama.cz
7 tajemství úplňku
To, že má úplněk vliv na naše tělo, věděli již naši předci. Šamani ten čas využívali pro svá kouzla, babky bylinkářky na sběr vzácných bylinek. O tomto magickém čase ale kolují nejrůznější fámy. Co je pravda a co lež? Blížící se úplněk v mnohých z nás podvědomě často vyvolává podráždění. Kromě toho vnímavější lidé pociťují urputné bolesti hlavy, emoční labilitu, problémy s tlakem,
Jezdecký ranč brazilské tomodelky
rezidenceonline.cz
Jezdecký ranč brazilské tomodelky
Nemovitost koupila Gisele Bündchen kvůli své mladší dceři, nadšené „koňařce“. Areál totiž kromě čerstvě zrekonstruovaného domu s devíti ložnicemi, fotbalového hřiště, tenisových kurtů, bazénu s nekonečnou hladinou a vodními prvky, vířivkou a fontánkami, zahrnuje především dva jezdecké okruhy a desítku stání pro koně. Southwest Ranches, který se nachází poblíž Everglades, zhruba na půl cesty mezi
V českých botanických zahradách procestujete celý svět
epochanacestach.cz
V českých botanických zahradách procestujete celý svět
Víte, že Česká republika patří k velmocem, co se týče botanických zahrad? Máme jich desítky, některé se dokonce mohou pochlubit výpěstky světového významu. Pojďme si některé oázy zeleně představit blíže. Největší a zřejmě také nejznámější českou zahradou je pražská botanická zahrada, kterou naleznete v Tróji nedaleko zoo. Návštěvníkům se chlubí obří sbírkou 15 tisíc druhů
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz